Festivaler for enhver smak

En festival er egentlig en feiring av noe, og det er noe alle bør gjøre, og da er det godt at det finnes en festival for enhver lyst. Musikk, mat, farger, lys, film og seksuell legning er bare en brøkdel av temaer man finner egne festivaler for.

festival

Uansett hva det er som trigger deg finnes det garantert en festival du vil sette pris på. Noen holder til utenfor byene, hvor musikken ikke sjenerer noen, og det er teltplass på jorder og gressplener, og andre holder til i byene, hvor man lett kan dra på dagstur, eller velge en hotellovernatting. Dette er supert for de som er glad i festivaler, men kanskje ikke fullt så glade i “festivallivet”.

Sommeren er høysesong

Høysesong for festivaler er naturlig nok sommermånedene, og det er derfor mange som legger en del av sommerferien til festivaler, både i inn- og utland. Mange festivaler er også familievennlige, for eksempel matfestivaler, bokfestivaler og oppfinnerfestivaler.

Kulturell begivenhet

Festivaler blir ofte forbundet med musikk, fyll og fest, og dette er nok en del av oppskriften for mange festivaler rundt om i verden, men de er også så mye mer. En festival er en kulturell begivenhet, hvor man kan oppdage noe mer om et tema man allerede har interesse for, eller kanskje finne en interesse som man ikke visste at man hadde. Uansett er festivaler fulle av innovative nye ideer som kan være verdt å få med seg.

Unik og hyggelig stemning

Det som kjennetegner de fleste festivaler er stemningen. Det er folk fra alle klasser og kulturer som kommer sammen for å feire noe de har til felles, enten om det er rockemusikk, eller en forkjærlighet for norsk oppdrettslaks. Skillene blir visket ut, og folk snakker med, og omgås med, andre mennesker enn de kanskje gjør til daglig.