Mat- og drikkefestivaler i Norge

Det dukker stadig opp nye festivaler i Norge, og mat og drikke har blitt et stadig mer populært tema for disse. Både generelle matfestivaler, som Gladmat i Stavanger, som er en av landets største matfestivaler, til spesifikke Bacalaofestivalen i Brevik, som er Europas største festival for denne eksotiske fiskeretten. Og så har vi såklart både ølfestival og street food-festival i hovedstaden vår.

Dette er dog bare et lite utdrag av alle de mat- og drikkefestivalene som arrangeres rundt om i hele landet i sommermånedene, og det beste er at ingen festival er den andre lik, så man finner alltid noen nye og uprøvde matretter, eller uvanlige vin- og øltyper.

Mye å ta seg til på mat- og drikkefestivaler

Denne type festivaler driver ikke bare med matsalg, men mange boder er også ivrige etter å dele informasjon, og opplyse besøkende om maten de serverer eller selger. Norskprodusert, kortreist mat har det vært mye snakk om de siste årene, og standplasser som spesialiserer seg på kortreist mat og bondens marked, står ofte sentralt i denne type festivaler. Dette byr på en flott anledning til å oppdage skikkelig norsk mat, fra lokale gårder eller oppdrettsfarmer. Mange av disse festivalene er også tilrettelagt for barn, og byr på morsomme aktiviteter som å lage mat selv, eller plante sine egne grønnsaker.

Mat og drikke festivaler er tilstelninger med mye stemning, og mye god mat og drikke. Denne type festival er ypperlig for en dagstur i sommerværet, eller for å bare stikke innom på en litt annerledes lunsj.